Des del setembre de 2020, un col·lectiu de veïns i veïnes de diferents municipis de Cerdanya han estat treballant en el projecte de l’Ateneu Popular de Cerdanya. Després de diversos mesos de feina, el projecte arrenca i aviat començarà la seva activitat per enriquir socialment la comarca.

Amb inquietuds culturals i socials, vol ser un punt de trobada entre les diferents persones de la comarca que es puguin sentir atretes per aquest projecte transformador. Xerrades, projectes culturals, tallers, tota mena d’activitats i organització popular: Un agent actiu i compromès que -des de Cerdanya i per a Cerdanya- posi força transformadora i fomenti l’autorganització, el debat i l’acció col·lectiva.

Per aconseguir-ho, es vol crear un espai per a ments obertes, crítiques i participatives que ajudi a tirar endavant els diferents projectes que sorgeixin. Al mateix temps, es vol que l’Ateneu serveixi per potenciar el teixit associatiu de la comarca.

No obstant, per a que l’Ateneu tiri endavant i creixi es necessita socis i sòcies. La base de l’Ateneu és el capital humà i d’aquest en dependrà l’abast dels projectes. Cadascú des del seu espai i les seves possibilitats, però tota aportació i participació és important.